You are here:

COVID-19 Update NL

13/03/2020

For English, please click here.
Deze pagina is bijgewerkt op 28 april 2020.

Beste leden,

Vanwege alle vragen over het COVID-19-virus hebben we besloten de volgende pagina met veelgestelde vragen te maken. Dit treft ook studenten van de VSPVU, daarom willen wij u graag informeren over onze huidige stand van zaken met betrekking tot het virus. Voor informatie vanuit andere partijen zoals de VU en RIVM raden wij u aan om onderaan deze pagina te kijken.

 

Wat gebeurt er met de VSPVU-kamer?
De VSPVU-kamer (MF-D056) is tot september gesloten. U kunt niet naar de VSPVU-kamer gaan om met leden in contact te komen, persoonlijk contact op te nemen met het Bestuur of om post en pakketten te bezorgen, aangezien het Bestuur ook niet in de kamer zal zijn. Als u contact wilt opnemen met het Bestuur, kunt u dit doen via onze mail.

Wat gebeurt er met de verkoop van boeken en samenvattingen?
De VSPVU Boekhandel is tot september gesloten. Het is mogelijk om online boeken te kopen via vspvu.vuboekhandel.nl en samenvattingen via athenasummary.nl. Voor het online kopen van boeken kan je terecht op vspvu.vuboekhandel.nl en door in te loggen. Kom je voor het eerst op deze website? Klik dan op Registreren en maak een account aan. Bij het aanmaken van een account kun je zeggen dat je een VSPVU-lid bent om je kortingen te krijgen. Het account van vspvu.com is niet hetzelfde als de website van de boekwinkel (vspvu.vuboekhandel.nl)! Van daaruit kan je op Bestellen klikken om je boeken met VSPVU-korting te bestellen. Voor het online kopen van samenvattingen kan je naar athenasummary.nl gaan en daar samenvattingen bestellen. Zorg ervoor dat je bij het uitchecken de kortingscode VSPVU5 gebruikt om je ledenkorting te gebruiken. We kunnen helaas niet dezelfde ledenkorting bieden voor fysieke verkopen op samenvattingen, maar we onderzoeken opties om de samenvattingen zo goedkoop mogelijk te maken.

Wat gebeurt er met de aankomende activiteiten?
Al onze fysieke evenementen zijn tot september geannuleerd. Alle activiteiten die tijdens deze periode worden georganiseerd, worden ook geannuleerd en we moedigen onze leden aan om thuis te blijven. Voor het voorlopig aangepaste rooster kan je de jaarkalender benaderen. Dit betekent dat alle fysieke activiteiten van nu tot september worden geannuleerd of uitgesteld. We bieden onze commissieleden manieren aan om online activiteiten te organiseren, zoals lezingen of zelfs werkgroepen, maar we weten niet hoe deze activiteiten vorm zullen krijgen. We verzoeken u vriendelijk om onze sociale mediakanalen in de gaten te houden voor deze informatie, aangezien Instagram en Facebook onze belangrijkste manieren zijn om deze activiteiten te promoten. Ook willen wij onze leden erop wijzen dat de Algemene Leden Vergadering op 10 juni vanaf 18.00 uur zal plaatsvinden zoals bedoeld, alleen deze keer online. Omdat het om online vergaderen gaat, volgt in de komende weken daarvoor meer informatie. We zouden het erg op prijs stellen als je die avond bij ons kunt zijn, want we horen ook graag terug van onze leden!

Wat gebeurt er met de Introductieweek?
De Introductieweek zal niet fysiek zijn, dus de Introductieweek zoals we deze normaal kennen is geannuleerd. Wel zal er online vervangingen zijn voor de Introductieweek. Dit kunnen bijvoorbeeld virtuele tours door Amsterdam zijn, groepspellen zoals pub quizzen en veel meer. We willen alle Mentoren vriendelijk vragen om geduldig te zijn met de situatie en de commissie en om er het beste van te maken, aangezien er een hoop gepland moet worden in een vrije korte tijd. Meer informatie voor Mentoren zal worden gedeeld op de WhatsApp-groepen. Wil je nog steeds een Mentor worden, zelfs wanneer je niet in Nederland bent? Dat kan nu, meld je hier aan!

Wat gebeurt er met het Kandidaatsbestuur?
We hebben besloten om de deadline voor het solliciteren voor het Kandidaatsbestuur te verlengen tot 30 april. Als je je wilt aanmelden voor het Kandidaatsbestuur, stuur ons dan een mail (board@vspvu.com) met je motivatiebrief van maximaal 1 A4'tje, evenals je CV. We kunnen begrijpen dat het Kandidaatsbestuur op dit moment een van je minste zorgen is, daarom hebben we besloten de aanvraagdatum te verlengen.

Wat gebeurt er met het onderwijs en de VU-gerelateerde onderwerpen?
Voor alle informatie over het coronavirus met betrekking tot onderwijs, de VU en studiegerelateerde zaken verwijzen we je graag door naar de officiële VU coronavirus webpagina, vu.nl/coronavirus.

Wat gebeurt er met Nederland en de overheid (RIVM) tijdens de Coronacrisis?
Voor alle informatie over het coronavirus met betrekking tot Nederland en de overheid verwijzen we je graag door naar de officiële RIVM coronavirus webpagina, https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus.

 

We willen benadrukken dat wij, het Bestuur, nog steeds bereikbaar zijn via onze socialemediaplatforms op Facebook, Instagram en LinkedIn, waarvan links op onze contactpagina staan. We zijn ook beschikbaar om contact op te nemen via onze mail (board@vspvu.com), wat onze voorkeur geniet en ook de snelste manier om contact met ons op te nemen. Aarzel niet om contact met ons of de VU op te nemen als u zich zorgen maakt, en houd uw persoonlijke gezondheid voorop.

Hartelijke groeten,
Het 73e Bestuur van de Studievereniging VSPVU

Sponsors